pOtOpOyO @ Putrajaya lagi

Posted: May 15, 2012 in Uncategorized

ImageImageImageImageImageImageImageImage

Salam semua.. kali ini tugasan di Putrajaya.. nampak gaya nye tahun ni banyak plak job pOtOpOyO area2 ni.. Alhamdulillah, semua ni agak menyenangkan kami utk menjalankan aktiviti penangkapan (gambar) memandangkan dah jadi macam kampung halaman sendiri plak.. pada tahun2 yg lepas nak dapat job area Putrajaya amat sukar skali.. asyik tengok gambar photog2 yg lain je menggayakan pengantin mereka kat sini.. dan tahun ni.. kejap2 kat Putrajaya.. kejap2 kat putrajaya… rasenye lepas ni ada lagi dua tiga job kut kat sini!!

Agak sukar perjalanan nak ke pusat tugasan kali ni.. mana tak nye… duit dlm poket kosong.. plan nak singgah ATM dulu withdraw seratus dua… skali ATM terdekat boleh plak Out of service!!!.. tenang lagik.. minyak kreta dah nyala2 lampu kuning oren nye tu.. dalam hati kata.. jauh lagi bleh pegi ni… terus masuk highway PLUS menghala Putrajaya…

Selepas 15 menet pejalanan.. masih tak jumpa Shell mahupun jenama minyak yg lain… isk!!! gawat neh!!! kedepan lagi….. stengah jam jumpa Caltex!! cantek.. park kat machine, klua kreta menghala ke counter..

“Erm.. dik.. ada ATM machine tak!?”….

“Takde lah bang!!” balas si adik tu!

Ahlamak… ini kes nayaaaa Lan….!!!

Erm.. tak pe.. rilek… ok lagi minyak neh.. cukup lagi ni.. kut.. erk!

akhirnye sampai Putrajaya.. area Masjid Besi..

Aku amek phone pas tu call Syikin make up artis dan pendeko pelamin utk job kali ni… kali ni..

“Kin.. Elo Kin.. saya dah sampai Putrajaya.. so kat mana sebenonye awak make-up pengantin..?”

“make-up kat IOI Palm Garden.. bukan kat putrajaya kat area nak gi hospital Serdang!!” balas Syikin…

Adoi aiiii!!! masalah neh.. minyak dah tinggal beberapa titis je ni…

Dipendekkan cerita.. sampai gak lah aku kat destinasi… dengan selamat bergaya dan sedikit gusar… 

“Lepas ke aku nak cari Petrol Pump balik nanti!!!??”

Layan gegambar utk job kali ni ye!!! Daaaaa!!!!!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s