pOtOpOyO @ Kuantan

Posted: December 6, 2010 in Uncategorized

Cuti sekolah dah mula~ Lazimnye Wedding Photographer (Jurufoto Perkahwinan) antara makhluk yang paling bz masa ni~ banyak job kena hadap. kalau bakal pengantin yg last minute nak cari jurufoto time ni.. memang menempah bahana lah~ hahahah! silap2 kena guna perkhidmatan adik beradik je lah…

Dua minggu lepas Dak Zana ada tipun aku… “Bye… bulan doblas ni aku nak buat B’day anak aku… ko free tak utk shoot!?”.. “alahai mintak maap lah Zana oi~.. jadual den ponoh!”

Gitulah gayo ey~ sebab tu slalu nye bakal perantin akan booking wedding photographer lima nam bulan awal.. takdo lah poning2 kendian hari…

okey berbalik pada tujuan asal…

Kali ni pOtOpOyO berkunjung ke Kuantan, Pahang dan satu lagi job kat Shah Alam (Wedding Adik Kunyit kartunis Ujang). Kita crita pasal kat Pahang dulu ek! hihihi…

Majlis bermula pada hari Jumaat belah malam… aku tiba awal dari KL… takut apa2 jadi tengah jalan… tu yg datang awal tu… setibanye aku kat umah pengantin, aku disambut mesra oleh dak Shitah (Pengantin Pompuan).. wah! meriah jugak aku tengok.. jiran tetangga duk pakat ramai2 gotong – royong  memasak utk jamuan makan malam… sempat gak lah aku snap beberapa keping gambo utk kenangan pihak tuan rumah… Kendian aku dibawak menuju ke homestay yg disediakan, utk luruskan badan.. erm.. memang selesa~ kira hilang lah “lengoh pengoh” (ada ke pekataan cam ni dalam kamus melayu!?) aku yang 3 jam drive tadi!

Selepas puas berehat.. aktiviti utama pun bermula… start dari make-up sampailah tamat Majlis Akad Nikah… aku melayan snap!!

Tamat satu sessi!! Karaokey time!!!! TQ buat En. Yong yang sudi hangkut aku ke Kompleks Teruntum layan melalak sampai kul 3 pagi!!! Enjoiii! hihihih!

Esoknye plak… melayan aktiviti Majlis Bersanding plak… Erm.. cuaca tak berapa ngam.. Ujan~ bila petang.. Outdoor session plak, kiteorang menuju ke kawasan perlabuhan… Erm.. hampa!! hujan turun agak lebat!! terpaksa lah dibatalkan niat suci kami tu!! Cian sama pasangan pengantin… Sorry Guys!! takde apa yg mampu aku lakukan.. sabo je lah~

Next majlis bertandang kat Melaka (melaka lagi!!) Yey!!!! Harap2 cuaca hari tu nanti cantik lah…🙂

Akhir kata .. buat pasangan pengantin… korang memang best!! Tq atas kepercayaan anda pada pOtOpOyO serta layanan yang superb dari korang selama aku kat Kuantan… Moga korang berbahagia buat selama-lamanya!!! layan dulu lah beberapa keping gambo hari tu!! Daaa!!!

Comments
  1. uchi kay -kf says:

    cantek pn.ita tak mcm itafukada dah…………lain gilak !!!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s