Suka2 @ SABAH

Posted: November 19, 2010 in Uncategorized

Post kali ni bukan pasal wedding. Memang tujuan asal ke Papar ni utk shoot Majlis Bertandang Dak Jiko ngan Intan.. tapi oleh kerna aku turun awal sehari sebelom majlis so sempat lah aku usya2 dulu lokasi yg menarik utk buat outdoor nanti.. kesimpulannya pemandangan sekitar kampung tu memang sangat menarik… ditambah pulak dengan layanan mesre dari kaum keluarga pengantin.. pergh!! memang best!! Tq kepada semua org sabah yang penuh dengan budi pekerti yang mulia~

Pemandangan indah kat atas ni aku amek ketika gi ronda2 kat Pantai Manis.. Menurut Boy Putih (member yg aku kenal kat Sabah) pantai ni dah hilang manisnye dah.. hasil dari kesan hakisan tanah.. ombak yg besar.. so dah tak terpelihara.. dan pengunjung dah naik cuak nak lepak kat sini.. menurut beliau jugak~ dulu kawasan ni penah mendapat amaran Sunami palsu.. hinggakan org kampung terhegeh hegeh melarikan diri naik bukit… sib baik takde yg terus panjat gunung kinabalu~ kira melampau lah tu~ hihihi~ tapi bagi aku terhakis mak kis janji aku dapat shoot gambo yg menarik~

Gambo yg ni plak blakang umah pengantin je.. jalan menghala ke pantai~ sekawanan kerbau tengah santai2 carik makan.. “Cepat bah amek gambar tu.. nanti lari dia tu!!” kata dak Boy Putih.. hahah! Memang ia pun! baru je aku nak mencangkung cari posisi mencelinap dak kerbau ni lari.. uh~ penakut sungguh! tapi last sekali dapat gak tangkap gambo dorang ni.. bila aku menyama jadi tunggul kayu~ Hahaha! Click!

Dari jauh aku nampak budah dua orang ni tengah jalan2 dengan anjing dorang… aku tunggu je moment yg sesuai utk ditangkap gambonye… lama gak aku mencangkung.. tapi yg sampai anjing dia dulu.. cuak gak aku mula2.. “Dik! itu Anjing kamu ya!? tanye aku memula perbualan.. “Ya!” balas budak tu (dah lupa yg mana satu yg menyaut) “Nama apa angjing kamu?” tanye aku lagi cam polis yang ada pangkat punye! “Kujing” balas itu budok..(still tak lih nak remember sape yg  jawap).. “mak aii.. ingatkan Kucing namo anjing kamu tu.. hahahha!” balas aku.. “Hahaha!” balas budak tu! (kali ni aku tau sapa yg gelak.. sebab dua2 bukak mulut!🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s