WEDDING @ BUKIT PERMAI

Posted: June 19, 2010 in Uncategorized

Kali ni pOtOpOyO singgah ke Bukit Permai Cheras layan satu lagi job wedding..

Job kali ni sempoi sekali nampaknye… maksud aku cara dapat job ni… kisah nye satu hari tu aku tengah duk lepak kat satu kedai pengantin ni.. kat Ampang.. waktu tu client aku tengah duk ralit di mekap sebab nak layan outdoor shooting plak.. maklum ah… cat kat muka dah mula pudar warnenye… kang tak syantik plak dalam gambo… elok gak tu… aku plak memang tengah lengoh tahap gaban pencen dah time tu… dapat gak luruskan badan sambil kena tiup dek ekon kedai mak andam tu~

tetiba dari ekor mata aku yang bundar ni nampak lah kelibat dua beranak ni… bakal perantin lah kut, dtg nak usya baju  ke pelamin ke.. tak tau lah… bukan urusan aku pun~

sesambil tu aku pasang gak tinge bila dorang mula duk bincang… ngess~ memang kompom lah tu.. duk tanye pasal pakej mak andam… ye low~ nama pun datang ke butik pengantin.. takkan nak tampal taya plak kut~

lepas beberape seketika aku ngan acik ngan anak pompuan dia pun tah camne boleh lak terbebual. . so dari situ sesi suai kenal pun bermula~ bila acik tu dapat tau aku buat photography lansung dorang tanya pasal pakej dan sebagainye~

Habis setakat itu~

beberapa hari kendian.. aku dapat panggilan dari si ibu~

“Bye datang lah umah akak ni ha~ boleh bincang pasal pakej bye tu”

“Orite!!”

Pendek crite.. malam tu jugak dorang kasi duit booking.. Alhamdulillah~

Sampai masa… majlis pun belansung.. dan aku menjalankan tugasan yang diamanahkan… Alhamdulilah.. segalanya berjalan lancar… TQ diucapkan pada sepupu aku Dak Adip dan rakan, En Hasry dari Hasry Photo yang sudi teman kan aku pada hari ke-2 majlis perkahwinan tempohari….

Dan kepada pasangan pengantin…. Tahniah buat anda berdua… semoga kekal ke anak cucu…

meh layan beberapa keping gambo ni~

Pix Info : Bukit Permai, Cheras, EOS 50D, 32mm, F/14, 1/100, ISO 250, Photoshop CS3 Editing

Gambo ni di ambik dekat pelamin mini dalam ghumah.. pelamin beso kat lua blom siap lagik tengah dalam pembikinan..

Pix Info : Bukit Permai, Cheras, EOS 50D, 25mm, F/16, 1/100, ISO 200, Photoshop CS3 Editing

Ghase bosan menembak kat pelamin aku tuko plak ke dinding ghumah..

Pix Info : Bukit Permai, Cheras, EOS 50D, 20mm, F/14, 1/100, ISO 200, Photoshop CS3 Editing

Bila tiba bosan menembak kat dinding.. aku tambah plak prop yak itu seekor krusi…

Pix Info : Bukit Permai, Cheras, EOS 50D, 20mm, F/4.6, 1/100, ISO 400, Photoshop CS3 Editing

Pix Info : Bukit Permai, Cheras, EOS 50D, 23mm, F/4.6 1/160, ISO 400, Photoshop CS3 Editing

Pix Info : Bukit Permai, Cheras, EOS 50D, 50mm, F/2.8, 1/160, ISO 1000, Photoshop CS3 Editing

Pix Info : Bukit Permai, Cheras, EOS 50D, 18mm, F/14, 1/200, ISO 200, Photoshop CS3 Editing

Pix Info : Bukit Permai, Cheras, EOS 50D, 17mm, F/11, 1/200, ISO 100, Photoshop CS3 Editing

Pix Info : Bukit Permai, Cheras, EOS 50D, 100mm, F/13, 1/100, ISO 200, Photoshop CS3 Editing

Pix Info : Bukit Permai, Cheras, EOS 50D, 24mm, F/10, 1/320, ISO 100, Photoshop CS3 Editing

Pix Info : Bukit Permai, Cheras, EOS 50D, 17mm, F/14, 1/200, ISO 100, Photoshop CS3 Editing

Comments
  1. Dz.Julea says:

    santek….
    k0 mmg pandai render kaler la…

  2. zaqie says:

    caya bro… gua suke pic2 kamo

  3. zaqie says:

    suko-suko.. nak tiru gambo lu bro..

  4. zaqie says:

    lupo nk gitaw sape hambo nie…
    hambo nie dak camwolrd the curve…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s