WEDDING @ SENTUL & SERDANG

Posted: May 9, 2010 in Uncategorized

Beberapa bulan nan lampau hati aku agak gusar~ mane tak nye~ bulan Mei 2010 ni takdo job tangkap gamba.. job2 lain macam buat design.. bikin wedding album buat photographer… bikin logo… flyer dan sebagainya tu ada lah jugak.

Isk! spatutnye 1st Mei ada satu.. tapi postpone plak ke bulan tujuh~

Blip, blap, blip, blap! terima panggilan dari teman photographer… mintak aku cover 3 hari punye wedding event… Fuh~ benapeh lah jugak… ilang lah rasa gusar yg besarang dalam jiwe sanubari aku neh~

Okeh.. berikut yeklah beberapa ketul gamba … sila tonton ~🙂

Pix Info : Serdang, EOS 50D, 17mm, F/16, 1/125, ISO 250

Teruja sungguh aku bila nampak seko trekta size mini terperosok kesorangan tepi semak ni.. so, jadi mangsa prop aku lah.. gagaga! padan muka ko wahai trekta!!! dalam gamba ni aku edit pakai Photoshop… burn tool pun terlibat jugak dalam penghasilan gambo ini.

Pix Info : Serdang, EOS 50D, 19mm, F/18, 1/125, ISO 250

Masih lagi kat lokasi yg sama.. trekta yang sama.. cuma kaler je lain… aku mono kan gambo ni supaya korang payah nak teka apa kaler baju pengantin tu.. bia korang pening nak teka~ :b

Pix Info : Serdang, EOS 50D, 19mm, F/16, 1/125, ISO 250

Skali lagi jiwe aku yang tulus suci ni dirobek!! kali ini lebih dalam~ bila bebijik mata bundar aku ni ternampak plak sebidang bas terbiar… huh! apalah dosa bas ni sampai tak dibelai.. kengkurang nye basuh lah sikit walau tak bleh guna! Erm… bedenyut jantung aku ni tak sabo2 nak jadikan beliau sebagai prop yg seterusnye~ Click!

Pix Info : Serdang, EOS 50D, 37mm, F/14, 1/125, ISO 250

Maleh nak komen~ lotih dah menaip!!

Pix Info : Sentul, EOS 50D, 50mm, F/16, 1/125, ISO 160

Maleh nak edit!

Pix Info : Sentul, EOS 50D, 17mm, F/11, 1/125, ISO 160

Waktu dalam pejalanan nak ke umah pengantin… aku nampak umah store yang tak berapa siap ni.. aku rase boleh di something kan mende ni.. so lepas abih acare… aku ajak pengantin jalan2 ke rumah tak berapa senonoh akan finishing nye ni… Cekelepap!! dapat ini gambo.. so utk dapatkan gambo ni.. aku guna CLS dan edit dalam Photoshop untuk nampak lagi menarik! kalau tak edit ok jugak.. cuma tak umph lah~

Pix Info : Serdang, EOS 50D, 30mm, F/4, 1/60, ISO 500

poyographer tengah memoyokan diri masing2 dengan pasangan pengantin… oleh kerana subjek tak berapa cantik terpakse aku edit bagi nampak cantik! hahaahah! jangan marah aaa~ main2 je kengkawan!

Ok.. tu je untuk kali ini.. nanti aku uploadkan lagi gambo job2 yg lain.. yg lama.. yang baru.. semua nyelah.. kut banyak masa teluang..

Daaa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s