WEDDING @ CHERAS

Posted: May 9, 2010 in Uncategorized

Khamis (06.05.10)

Apa kabar lah member aku Si Grey ni~ Singgah japlah kat spital tempat dia menginap~ org ghumah dia kata kalau nak datang bawak lah buah tangan… kalau durian lagi bagus~ huh! tu namo eh cari penyakit.. tak pasal2 je aku kena halau hospital lak kang~ pandai betul org ghumah Grey melawak~

Sedey aku tengok member aku sorang ni.. menurut mangsa (Grey) beliau diserang penyakit yg jarang berlaku.. lebih kurang sejuta dalam satu… penyakit ni lebih kurang macam ni puncenye~ antibodi dia telah belot kepada empunye badan.. menurut Tuan Doktor, si Grey ni penah demam seminggu.. tapi antibodi dia tak klua pegi hapuskan itu penyakit demam… tapi bila dah sembuh baru antibodi tekial2 keluar… bila dah klua plak.. skali lagi tekial-kial cari pihak musuh yang ternyata dah lesap (mungkin dibunuh dek Penedol).. dalam terkialan tersebut dibantainye pulak diserangnye saraf-saraf yang tak berdosa… akibatnye~ hampir lumpuh Si Grey ni dibuatnye~

Hui~ ngeri sungguh jeneh penyakit ni~ bende yg diluar kawalan…

Trut! Trut!

Elo… ya bang! ado apo tu!?

Bye… esok free tak?

Free..

Lusa?

Free jugak… ada apa tu bang?

Ada job lah.. orang nak amek gamba kawen… Boleh?

Boleh.. kat mana?

Area Cheras…

Cheras kat mana?

erm.. ko ikut jalan HUKM.. kat depan sikit ada masjid…

Loh… saya kat HUKM lah ni…

Aaaa… cuba bye gi usya dulu masjid tu nanti senang skit bila dah tau tempat..

…………………………….

Erm.. Alhamdulillah.. rezeki~

Jumaat & Sabtu (07 & 08.05.10)

Bermula aktiviti menembak… nampak gayanye takde masalah.. semua bejalan lancar.. cuma waktu majlis bersanding.. hujan turun lebat plak… erm.. tak dapatlah nak meng’outdoor’kan diri…

Berikut beberapa sample gambo..

Enjoi!

Pix Info : Cheras, EOS 50D, 22mm, F/2.8, 1/50, ISO 500, Photoshop CS3 Editing

Gambo ni aku amek secara over xposed (secara tak sengaje~) tengok cantik gak.. so next job bleh bikin lagi…

Selain tu aku main kaler.. bagi sikit naik.. lepas tu erase sikit bahagian bawah kiri supaya tak nampak kusut masai (peralatan makeup)

Pix Info : Cheras, EOS 50D, 50mm, F/3.2, 1/200, ISO 200

Bagi gamba ni plak… aku main kaler sket.. maksudnye aku kurangkan sket kaler… tambah sikit noise supaya nampak noise! hihihi!

Pix Info : Cheras, EOS 50D, 28mm, F/3.2, 1/100, ISO 200

Acara tangkap gamba kaki ni.. aku crop sikit gambonye.. untuk nampak lebih drama.. bendenye tak seberape pun.. kaki je.. pun~ lepas tu kuningkan seket.. tambah flare sket.. Dramanyeee~

Pix Info : Cheras, EOS 50D, 47mm, F/4.5, 1/100, ISO 250

Gambo ni aku kasi gebu sket pipi pengantin..

Pix Info : Cheras, EOS 50D, 17mm, F/4, 1/85, ISO 640

Dlm gambo ni plak aku gelapkan sikit keliling nye..

Pix Info : Cheras, EOS 50D, 19mm, F/2.8, 1/50, ISO 800

Dengan menggunakan Photoshop CS3.. aku menghitam putihkan gamba ni… lepas tu aku main sikit Dodge & Burn Tool

Pix Info : Cheras, EOS 50D, 19mm, F/5.6, 1/125, ISO 200

uit! teselit plak gambo aku seko! jangan marah aaa~ gagaga!

Pix Info : Cheras, EOS 50D, 17mm, F/13, 1/160, ISO 200

Gambo ni aku guna kaedah CLS.. jadi tak perlu edit dlm Photoshop… kengkadang ada client nak tengok gambo yang belum edit.. camne ghopenye~ macam ni lah ade nye…

Pix Info : Cheras, EOS 50D, 17mm, F/10, 1/160, ISO 200

Dengan menggunakan kaedah CLS jadi tak perlu edit guna Photoshop.. yang jaga lampu memang berpengalaman.. caya lah Amy!!

Pix Info : Cheras, EOS 50D, 17mm, F/13, 1/160, ISO 200

Masih menggunakan kaedah CLS dan convert to mono guna Photoshop CS3

Pix Info : Cheras, EOS 50D, 17mm, F/11, 1/160, ISO 200

Skang ni musim aku guna CLS Photography…. jadi tak penin sangat nak edit sana.. nak edit sini… tapi campo2 gaklah kaedahnye.. takut kang bosan plak client tengok… bende yang sama je!  tapi rata2 dorang suka… bagus lah kalu suka… senang sket keje~

TERIMA KASIH KEPADA ABANG HAMID BAGI KEPERCAYAAN DAN TIMO KASIH JUGAK PADA ANAK LELAKI ABANG HAMID (AMY) KERNA SAMA2 MENEMBAK…

ABG HAMID YEKLAH VIDEOMAN.. SO KALAU SESAPE NAK GUNA VIDEOMAN WAKTU KAWEN .. BETUNANG… EVENT ATAU SEBAGAINYE… SILA TIPUN INI NOMBOR 019-2632 988

Buat pasangan pengantin… Tahniah buat anda!!

Comments
  1. fazs says:

    good job bro….hehe….wedding@ kajang x post ker??!!….hehe….x glemer la saya mcmnie….hehe…;p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s