JADUAL PENUH!

Posted: January 27, 2010 in Uncategorized

Kejadian berlaku pada 27 Jan 2010

Tetibe tejaga dari tido..

Aha! hari ni awal sket bangun… apa kena buat ek… ingat balik! ingat balik.. ow~ kena hantar print bunting ngan banner si Zila.. Erm.. masak ape plak Si Ponet aku hari ni… Sambal daging lembu! nyam.. menarik…! semalam ada beli sikit lembu ngan secebis ikan! macam biasa.. ikan bakal di bakar! beli jugak 18 ketul kerdas! lamo tul tak melantak kerdas.. bukan senang nak jumpa kt KL neh! petaai tiga rangkai.. ape lagik ek!? ow~ telo itik.. nak buat gulai.. Fuhh!! meriah menu makan aku minggu ni… Tinggal bab makan… kembali ke tugasan aku hari ni!

Lopeh mandi terus gi Batu Caves.. tempat biasa aku hantar print Banner dan Bunting…

“Hello kak!?.. camne ngan permintaan saya semalam.. bos stuju tak?”

“Nanti akak bincang dulu”

“Make sure dia upfront dulu ye? xK je!.. kalau tak memang saya tak sanggup nak buat job tu!.. masa dah suntuk ni”

Erm… takut sket aku nak mula keje kalau tak amek deposit.. dah banyak kali terkena… banyak sangat dah beramal duk tolong orang je.. bukan ape.. kita ada gak mulut nak disuap.. takan asyik nak tolong org je… sape nak tolong kita plak!?

Trutt!

“Helo bro! ada datang kedai tak? ada 3 album nak kena buat neh! meh datang amek file”

“sikit jam lagi saya datang.. ada hal lain dulu ni”

Alhamdulillah.. job lagik… stakat ni tak putus2 Tuhan kasi rezki… syukur… nanti malam kena jumpa Md Noor plak! katenye ada dua album kawen nak bikin.. slalu pukul sepuluh kat Ali Cafe! erm.. itu malam punye crite…

Nak kena jumpa Noh plak lepas ni.. amek sticker yg dah siap di print.. pastu pegi balik jumpa Datin.. hantar sticker .. and collect balance payment… erm.. mau lewat lagi lah aku makan hari ni… Sambal Daging! sabooo~ tak lari daging di kejar! kalau lembu mungkin dah lesap!

Trut! (tipun bedering lagik buat sekian kali)

“Bro! tadi org FINAS tipun suruh amek barang.. ada job katenye.. saya tak klua spital lagi… kalau awak free tolong pegi boleh!?”

“Baiklah”

Kesian.. dah sebulan lepak Spital.. harap2 cepat sembuh!

Pergh! penat!

Skang dah pukul 4.28 pagi (28 Jan 2010) lepas update blog neh … nak kena sambung keje!

Itu lah aku… Siang jalan2 cari pasal.. malam layan buat keje!… sampai bile? ………….

Pix Info : Sg Buloh, EOS 400D, 50mm, F/2.8, 1/200, ISO 100, Photoshop CS3 editing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s