GEMERSIK – TARANTULA

Posted: July 9, 2013 in Uncategorized

 

Ini adalah clip video kedua Kumpulan Tarantula yang dihasilkan oleh pOtOpOyO image. Pengambaran selama 2 hari di daerah Cherating amat mengheppykan semua pihak. Alhamdulillah tiada masalah yg timbul dalam penghasilan clip ini.. makan pun sodap-sodap belaka!!

pOtOpOyO @ Gua Musang

Posted: May 27, 2013 in Uncategorized

Tak silapnye ini job yg ke 4 gitu pOtOpOyO di bumi Kelantan.. selain dari rakyatnye yg comey lotey.. makanannye memang sedap sekali.. tapi selalunye aku hati2 gak bila memilih makanan dan lokasi.. sebab takutlah kalau salah makan.. sakit plak perut.. so sape plak yang nak tangkap gambar kelak!!! nayaaaa~ Anyway.. Tahniah buat McT dan pasangan.. semoga kekal selama-lama-lama-lamanye~

IMG_1963

IMG_1988

IMG_2005

IMG_2032

IMG_2055

pOtOpOyO @ PD

Posted: May 27, 2013 in Uncategorized

Berikut yeklah acara post wedd pasangan Bella dan Nyer… pun pada awalnye hujan turun dengan lebatnye.. hampir sejam lebih gak tunggu hujan betul2 reda.. Alhamdulillah.. semuanye ok..

BELLA 01

BELLA 02

BELLA 03

BELLA 04

PIC 01 copy PIC 02 copy PIC 03

 

Tahniah buat pasangan comey molek.. Majlis berjalan lancar sekali.. kerjasama dari pasangan pengantin sangat tip top!! walaupun pada awalnye sesi pengambaran outdoor terpaksa dihentikan akibat hujan… hasil dari kesabaran semua pihak.. akhirnya selamat dilaksanakan.. Tahniah Semua!!

Image  —  Posted: May 25, 2013 in Uncategorized

Buat pasangan Zakhree & Noraniza yg bakal melansungkan perkahwinan.. kami ucapkan tahniah dan moga majlis yg bakal berlansung akan menjadi kenangan indah buat kalian..

Suzie & Topeq

Posted: March 30, 2013 in Uncategorized

Alhamdulillah selesai sudah majlis yg aku tunggu2 dari dulu lagi.. deretan anak dara yang hadir pada salah satu majlis yg aku cover beberapa tahun yg dulu, sorang demi sorang menamatkan zaman bujang… Bermula dari majlis Siti, kontek dari Kak Ani Printer Pudu.. kemudian Zila.. Kay… dan seterusnye sehingga membawa pOtOpOyO terbang ke Sabah utk cover majlis persandingan di sana…

Anyway.. tahniah buat Suzie dan Topek, Selamat pengantin baru buat kalian.. semoga bahagia selamanya…

Bagi aku “JOB BERANGKAI” ni dah sampai ke penghujungnya… trima kasih buat Suzie and the gang!!!

Image

Image

Image

edit 04 edit 05 edit 06 edit 07 edit 08

 

pOtOpOyO @ Jakarta part I

Posted: January 11, 2013 in Uncategorized

Alahamdulillah.. dgn izin yang punya alam pOtOpOyO kini melebarkan sayap ke negara jiran.. Jakarta,  Indonesia.

Bermula dgn tugasan ringan yakni mempotret pre wedd pasangan cilik dari Jakarta, trus di lamar utk lanjutan berkarya di majlis penuh gemilang mereka.

Moga rezki cubaan dari Illahi terus melimpah buat pOtOpOyO dalam industri yg kian sesak penuhi tiap penjuru.

Moga esok perjalanan majlis ketentuan tuhan terbaik buat semua hendaknya. AMIN.

image

image

image

image

image

Jadual nan ketat

Posted: January 6, 2013 in Uncategorized

Yo.ohoii.. Anak aku si Dheya Amaani selalu sebut ayat ni.. Kira salam perkenalan di kalangan para lanun.. Pengaruh tv…

Ok.. Kembali ke  cerita asal… Korang apa projek skang? Awal2 tahun ni.. Macam2 hal kena uruskan… Layan lah slow2 ye…

Aku macam biasa.. Job shooting… Design album… Video editing… Agak kalut jugak skang ni… Huh.. Tak menang tangan… Sotong yg banyak tangan pun tak sanggup rasenye nak layan keje yg menimbun ni..

Trima kasih buat client2 pOtOpOyO yg tak jemu menunggu… Kesabaran anda sangat saya hargai…

Jadual kali ni agak ketat sekali.. Sekarang tengah otw ke terengganu… Layan job filem plak.. Kali ni pOtOpOyO diberi peluang selaku penerbit “Behind the scene” sebuah filem yg bakal berkumandang di pawagam… Cuma skang ni masih di peringkat awL.. Masih di peringkat recce location. .Blom tahu lagik untung nasib filem ni.. Yg penting kena claim dulu apa kerja2 yg kita buat.. :) 4 hari jugak aku kat sekitar terengganu ni nNti.. 9 jan. baru pulang ke KL.

10 haribulan.. Satu job video utk anak seorang hartawan yg OKU nk kena cover… personal doktor beliau nak tengok utk buat kajian.. Video shoot and editing dlm maSa satu hari.. Wah… Mampukah daku!!!

11 haribulan… Pagi2 kena ke LCCT.. Flight ke Jakarta.. Wedding job.. 5 hari jugak tu kat sana nanti.. Ergh… Ya Allah.. Maintain kan lah kesegaran body ku ini… Agar dapat menjalankan tugasan dgn jayanya… Amin..

15 haribulan blk semula ke kl… 16 haribulan pulak.. Satu lagi job corporate video!!!! Erm… Layan~ mampuih pakcik macam ni! Benyek!!!

Sesambil tu maSa terluang kene curi utk design album client!!! Sabar ye wahai client2 yg budiman… :)

Baiklah.. Dah sampai area Kemaman.. Nak berenti lunch!!! Daa..

1 Jan 2013

Posted: January 2, 2013 in Uncategorized

Salam Tahun Baru buat semua.. Alhamdulillah.. permulaan tahun yang mengembirakan jiwa dan sanubari… pOtOpOyO image memulakan hari pertama pada tahun 2013 ini dengan tugasan Majlis Pertunangan… Terima kasih dengan nilai jutaan ribu kepada Pn. Siti dan En. Adie Rashid yang dengan penuh yakin memberi kepercayaan kepada pOtOpOyO image utk menggalas tugasan selaku jurufoto rasmi di majlis tersebut… Tahniah buat pasangan yg bakal mendirikan rumahtangga InsyaAllah pada Mei 2013 serta seisi keluarga… Yey!

 

FLORA01 FLORA02 FLORA02A FLORA03 FLORA04 FLORA05 FLORA05A FLORA07 FLORA08

FLORA06